Frans Lefeber, CEO van Smart Floor, nam afgelopen jaar deel aan het ImpactPlus Groeiprogramma. Wat zijn de voornaamste lessen die Frans heeft geleerd? En hoe draagt ImpactPlus bij aan de groei van Smart Floor?

“Voor ik met ImpactPlus startte, wist ik niet aan wie ik mijn product kon verkopen. Ik had de blokken in handen, ik zag alleen de puzzel niet. Dankzij de coaches en mede-ondernemers kwam ik steeds beter in de goede richting: mijn businesscase werd scherper en mijn netwerk groter.

De meeste winst in het programma heb ik behaald met het bepalen van mijn doelgroep en propositie. In het proces wilde ik me eerst richten op fysio’s en huisartsen. Door een wijziging in de wetgeving ontpopte zich een nieuwe doelgroep: gemeentes. Mijn ambitie voor 2023 is in gesprek gaan met (ca. 100!) gemeentes om ze kennis te laten maken met Smart Floor en geschikte locaties te selecteren waar men naar toe kan voor een maandelijks loopje. Daarmee voorkomen we vallen, maar we zien nu ook dat het sociaal goed doet. Buurthuizen organiseren een inloop, ouderen komen langs voor een loopje, kopje koffie en gezellig praatje.

ImpactPlus zorgde ook voor een ingang bij Achmea. Ik ben in gesprek met Zilveren Kruis om valpreventie risico in het basispakket te krijgen per 1 januari 2024.

Focus op waar je goed in bent!

Frans Lefeber, CEO Smart Floor

Als bewegingswetenschapper wil ik me niet dagelijks met Sales bezighouden. Daar ligt mijn kracht en energie niet. Mijn focus ligt op het lopen van de mens. Dankzij tips van mede-ondernemers kwamen resellers in beeld zoals Medipoint. Daar kan je bijvoorbeeld ook rollators huren, de doelgroep kent deze winkels wat weer voor vertrouwen zorgt.

Één van de redenen om mee te doen was om steun en advies op te halen bij de mede-ondernemers. Dit heeft mij enorm geholpen en er zijn zelfs 2 samenwerkingen uitgekomen. Samen met The Good Floor ben ik in gesprek met makelaars van luxe oudere woningen voor een permanente vloer. En met mede-ondernemer Rollz heeft een slimme wieldop op rollators bedacht. Ik ga onderzoeken of uit de data valrisico voorspeld kan worden.

De ingangen die ik heb gekregen dankzij ImpactPlus zijn enorm. Het valrisico inschatten is nu prioriteit, maar er zijn ambities om bijvoorbeeld ook dementie te herkennen d.m.v. lopen. Beeld je de impact in preventie eens in als we dat kunnen voorspellen.”

Smart Floor in het Dagblad van het Noorden, februari 2023